Internationale Babywearing Week 2022 (Deel 1)

  • Ergobaby
  • Oct 1, 2022
babydragen

10 Redenen om van Babydragen te houden

De Internationale Babywearing Week 2022 heeft als thema “Liefde transformeert” en wordt dit jaar in oktober gevierd. We willen deze gelegenheid gebruiken om nogmaals de voordelen van babydragen en 10 verschillende redenen om graag een draagzak te gebruiken te delen. Voor degenen die nieuw zijn met babydragen, het dragen heeft veel positieve effecten op de ontwikkeling van uw kind, jullie band en natuurlijk op uw eigen vrijheid en mobiliteit in het dagelijks leven.

10 redenen waarom ouders graag een draagzak gebruiken

1. Dragen is altijd mogelijk

Strikt gezien kunt u uw baby 24 uur per dag om uw lichaam dragen als u dat wilt! Baby’s worden vanaf de eerste dag graag gedragen, maar de M-houding (ergonomische positie) die ze in een draagzak aannemen is ideaal voor hun ontwikkeling. Onze draagzakken zijn ergonomisch ontworpen om ook voor de drager langdurig super comfortabel te zijn. U kunt uw kind dus de hele dag tegen uw lichaam dragen, wanneer u maar wilt en uw baby laat u weten wanneer hij of zij er genoeg van heeft.

2. Het bevordert de hechting in het vierde trimester.

Wacht, wat? Een vierde trimester? Ja, we weten het: De eerste drie voelden lang genoeg, maar dit vierde trimester is waarschijnlijk het beste van allemaal, omdat u net bent bevallen van een lief, teder nieuw leven. Deze periode verwijst naar de eerste drie maanden na de geboorte en het is in deze periode dat uw kleintje de vertrouwde knusheid van de warme, donkere baarmoeder verlaat en overgaat naar een nieuwe omgeving vol onbekende bezienswaardigheden, geluiden, geuren en sensaties. In deze eerste maanden past de baby zich aan een periode van enorme veranderingen en ontwikkeling. Babywearing kan deze overgang gemakkelijker maken voor uw baby, omdat hij of zij veel behoefte heeft aan aanraking, geborgenheid en steun. Een draagzak bevordert dus de cruciale band tussen u en uw kind. Het stelt u in staat om de hele dag verbonden en dicht bij uw baby te blijven, terwijl u behoeften en signalen onmiddellijk kunt waarnemen.

3. Het kan postnatale depressie verbeteren

Er zijn aanwijzingen dat babydragen kan helpen om postpartum depressie bij moeders te verbeteren. Want in een studie hadden moeders die hun pasgeborenen dagelijks huidcontact boden, aanzienlijk lagere scores op de depressieschaal. Als u babydragen combineert met activiteiten zoals wandelen of andere vormen van lichaamsbeweging, kan het antidepressieve effect nog groter zijn.

4. Het dragen van uw baby laat uw handen vrij

Als u oudere kinderen in huis hebt, zult u het waarderen dat u uw handen vrij hebt. Niet alleen omdat u het oudere kind liefdevol bij de hand kunt nemen, maar u kunt zich ook veel gemakkelijker door het huis en de speeltuin bewegen en beide kinderen tegelijkertijd ondersteunen. Sommige ouders dragen zelfs comfortabel in tandem – één draagzak voor en één achter. Hoewel dit misschien niet voor alle ouders en lichaamstypes geschikt is, geeft het u ook de mogelijkheid een buggy te duwen en de andere baby in de draagzak te dragen. Dit is veel comfortabeler en ruimtebesparender dan een grote, logge kinderwagen.

5. Dragen maakt reizen gemakkelijker

Navigeren door onbekende luchthavens, straten en nieuwe plekken? Het is veel gemakkelijker om een draagzak te gebruiken dan een kinderwagen. Het maakt het dragen van uw bagage veel eenvoudiger en in het vliegtuig is het een veilige en comfortabele plek voor uw baby in zo’n onbekende en drukke omgeving. Lopen door de gangpaden in het vliegtuig is ook veel makkelijker!

6. Babydragen maakt borstvoeding gemakkelijker

Babydragen en borstvoeding gaan hand in hand. Hoe kan dat? Simpel: de fysieke nabijheid bevordert de melkproductie en dus de borstvoeding. Aan de andere kant maakt dragen de borstvoeding ook eenvoudiger, want als u onderweg bent, kunt u gemakkelijk borstvoeding geven in de draagzak.

7. U bent flexibeler in de stad

Woont u in de stad? Heeft u ooit geprobeerd een kinderwagen te gebruiken in het openbaar vervoer? Of bent u ooit een keer op een station aangekomen waar u al die trappen moest beklimmen omdat er geen lift was? We kunnen alleen maar zeggen: dat is geen pretje. Uw draagzak daarentegen kan compact worden opgevouwen als u onderweg bent of gewoon in uw luiertas worden opgeborgen als dat nodig is. Het gedoe van een heel extra voertuig (de buggy) is niet nodig en u kunt gemakkelijk het openbaar vervoer gebruiken en naar andere plaatsen gaan om koffie te drinken of boodschappen te doen. En als u thuiskomt, hoeft u geen zorgen te maken over waar en hoe u een kinderwagen opbergt. Het is een geweldige optie voor het leven in de stad.

8. Baby’s die gedragen worden huilen minder vaak.

Er zijn aanwijzingen dat hoewel het dragen van baby’s kolieken niet voorkomt, baby’s die worden gedragen minder huilen. Een veel geciteerde studie, gepubliceerd in het tijdschrift Paediatrics, toonde aan dat het dragen van baby’s gedurende drie uur per dag het huilen van baby’s aanzienlijk verminderde – 43 procent in totaal en 51 procent ‘s nachts. En als baby’s gelukkig zijn, zijn ouders dat ook.

9. Babywearing is onafhankelijk van leeftijd

Ja, dat leest u goed: De meesten van u vinden het misschien vreemd of een beetje raar om een kind op uw lichaam te dragen na de leeftijd van 1 jaar, wanneer ze al kunnen lopen. Onze draagzakken zijn echter ontworpen om uw kind tot 20,4 kg te dragen, wat ideaal is voor alle actieve ouders die geen avonturen in de buitenlucht met hun kinderen willen missen. Toegegeven, het vereist een bepaalde hoeveelheid kracht, maar het is zeker leuk en we weten allemaal dat die kleine beentjes snel moe kunnen worden!

10. U kunt uw baby knuffelen en kussen

We zeggen altijd dat u uw baby zo moet dragen dat hij of zij “dichtbij genoeg is om te kussen”. Waarom? Omdat dit de afgifte bevordert van het bindingshormoon oxytocine, dat een heleboel voordelen heeft, waaronder het helpen bevorderen van succesvolle borstvoeding. Hou het blog in de gaten, deel twee komt deze week uit!

RELATED POSTS