Ergobaby sluit zich aan bij de strijd tegen borstkanker

  • Ergobaby
  • Sep 19, 2022
Pink Ribbon

De gezondheidsvoordelen van niet roken en alcohol beperken zijn algemeen geweten. Minder mensen weten dat het risico op kanker vermindert tot een derde door een gezonde en actieve levensstijl. En die levensstijl heeft al een invloed vanaf de geboorte. Om de gezondheidsvoordelen hiervan onder de aandacht te brengen, gaan wij een samenwerking aan met Pink Ribbon Belgium, de nationale non-profit organisatie die strijdt tegen borstkanker.

Er wordt wel eens gesproken van een leven voor en een leven na kinderen. Plots bent u verantwoordelijk voor een mini-jou. Spontaan een avondje uitgaan, zit er niet meer in. Vanaf nu moet u alles plannen. En wat als u er even tussenuit wil? Beperkt een baby zo hard uw bewegingsvrijheid? Gelukkig is de realiteit helemaal niet zo zwart-wit. Ja, u bent vanaf nu verantwoordelijk voor dat kleine mensje. En ja, u zal je levensstijl wat moeten aanpassen. Maar vastgekluisterd zitten aan huis? Nee hoor! Het traditionele beeld van de mama aan de haard is al lang passé. En gelukkig maar. Vandaag trekken we erop uit met het hele gezin. En waar u daar vroeger een onhandige en logge wandelwagen voor moest bovenhalen, bestaan er tegenwoordig veel handigere exemplaren die u eenvoudig kan opplooien en meenemen. Al blijft een boswandeling natuurlijk nog steeds een uitdaging. Enter draagzakken.

Wandelen voor uw conditie en in de strijd tegen (borst)kanker

De voordelen van een wandeling met uw uk in een draagzak zijn dan ook eindeloos. Jullie halen samen een frisse neus, u hoeft u niet te bekommeren om de ondergrond, je hebt je twee handen vrij en je kindje zit knus tegen je aan. Of die nu wil slapen of mee rondkijken: alles kan. Maar wist u dat zo’n wandeling nog tal van andere voordelen heeft voor uw gezondheid? Zo helpt wandelen ook preventief tegen (borst)kanker. Er bestaan tientallen studies die aantonen dat 150 minuten matig-intensieve inspanning per week, zoals 2,5u wandelen, gunstige effecten heeft op het voorkomen van borstkanker en ook op het overleven van zij die borstkanker doormaakten. Wandelen is dus niet alleen goed voor uw algemene conditie en immuniteit maar helpt u ook tegen (borst)kanker[1].

Wij moedigen (groot)ouders al enige tijd aan om een actieve en ergonomische levensstijl aan te nemen. Wij bieden draagzakken aan die niet alleen door het International Hip Dysplasia Institute (IHDI) erkend zijn als ergonomisch en gezond voor de heupen van de baby, maar ook als rugvriendelijk voor de baby en de drager met de certificering van de “Aktion Gesunder Rücken e. V.” (AGR). En dat voor al onze draagzakken. Het promoten van een actieve en gezonde levensstijl staat daarom al lang centraal in onze filosofie.

“Bij Ergobaby staan gezinnen centraal. We streven er steeds naar om hoogstaande babyproducten te ontwikkelen waarbij functie, comfort en kwaliteit niet in het gedrang komen. Bij de ontwikkeling van onze producten spenderen we altijd speciale aandacht aan de ergonomie voor zowel de drager als het kind.” Vertelt Sabine Sacher, Marketing Director EMEA bij Ergobaby. “Pink Ribbon ondersteunen was voor ons daarom een no-brainer. Iedereen kent wel iemand met borstkanker. Toch staan vooral jonge vrouwen er nog onvoldoende bij stil dat ook zij borstkanker kunnen krijgen én zijn ze veelal niet op de hoogte hoe belangrijk een gezonde en actieve levensstijl is”, vervolgt Sabine. “Onze draagzakken zijn op maat van alle ouders en passen zich ook aan aan iedere levensstijl. Bovendien kan je ook eenvoudig borstvoeding geven zonder je kindje uit je draagzak te moeten halen.”

Bovendien helpt babywearing indirect om het risico op borstkanker te verminderen omdat het het geven van borstvoeding vergemakkelijkt. Tijdens het dragen van je baby komt namelijk oxytocine vrij, een hormoon dat essentieel is voor een succesvolle borstvoeding. Moedermelk bevat belangrijke vitaminen en voedingsstoffen, en ook antilichamen, die van belang zijn voor de opbouw van het immuunsysteem van je baby. Bovendien biedt het ook extra bescherming tegen borstkanker. Daar zijn waarschijnlijk twee redenen voor: na de puberteit zijn de borsten nog niet helemaal af. Het klierweefsel van de borst dat melk produceert, wordt pas volledig gespecialiseerd tijdens en na de zwangerschap. Deze gespecialiseerde cellen hebben minder kans om zich tot kankercellen te ontwikkelen[2]

En wist je dat je je baby kan voeden zonder hem of haar uit de draagzak te halen? Een actieve levensstijl hanteren en ondertussen je kansen op borstkanker verminderen? Bij Ergobaby combineren we het allemaal.

Samen tegen borstkanker

We moedigen u niet alleen aan om een actieve levensstijl aan te nemen, we voegen ook de daad bij het woord.  Om het goede voorbeeld te geven, hebben we ons ingeschreven voor de zesde editie van de Roze Mars, georganiseerd door Pink Ribbon Belgium.

Als u ook op uw eigen niveau wilt bijdragen aan de strijd tegen borstkanker, vindt u hier meer informatie.


[1] Pink Ribbon | Wandelen vermindert het risico op borstkanker en op… (pink-ribbon.be)

[2] https://www.borstvoeding.com/aanverwant/varia/borstkanker/

RELATED POSTS